...where party never ends...

вторник, 5 юли 2011 г.

Любовните традиции на народите - част 1

Любовните традиции на народите, които живеят в различните краища на планетата могат да удивят дори най- сексуално разкрепостените.



maska1

Красавици в палмови маски

Загадъчния народ Уо, наброяващ около три хиляди души, населява североизточна Колумбия. Момичетата от племето, като стигнат до пубертета, трябва да носят четири години маски от палмови листа преди да се оженят. През този период, те не трябва да се показват пред хората без маски.

Съпружеска невярност по празници

maska2
Преди да започнат състезанията по крикет, младежите от остров Тробриан в Нова Гвинея възхваляват любовта. Крикетът е игра, на която мисионерите са ги обучили в началото на миналия век. Сега тази игра замества древните племенни войни. Мъжете нанасят на лицето си бойна окраска. Но най-интересното е, че провеждането на турнира съвпада с момента на съзряване на ямса, на който туземците приписват силни еротични свойства. Затова в навечерието на турнира и мъже, и жени, без угризение на съвестта си избират нов партньор за една нощ.

В Китай никой не знае кой е бащата

maska3
Уникален феномен- формално безбрачие при фактическо многоженство- съществува в племето "на", живеещо в планината Юн нан, в Китай. Местните жени не се женят, а децата не знаят кои са бащите им. Майките отглеждат децата си с помощта на своите братя и сестри, а нощно време приемат посетители в спалните си. В същото време техните братя и чичовци по майчина линия ( родството по бащина линия, както и самото бащинство, са непознати ) тайно навестяват чужди спални.

Свобода на обноските

maska9
В североизточната част на Индия, щата Мадхя-Прадеш, младите мъже и жени от племето муря танцуват около общата спалня - гхотул преди да влезат в ней. В гхотула по- опитните посвещават новобранците в тайните на любовта. Младите муря всяка вечер ходят да се обучават в общата спалня в тайните на любовта, но на сутринта се прибират по домовете си.

 Брак по судански
maska4
Народа Нуба в Судан смята за главен ден в годината "празника за избор на мъже". С изгрева на слънцето потенциалните новобрачни започват своите любовни танци, които продължават докато невестите не хвърлят око на някой от съплеменниците си. В знак на благоразположение жената поставя крак на раменете на избраника, но той не трябва да вдига очи към бъдещата си съпруга. Преди да види бъдещата си булка, младия човек диша аромата на тялото и. Бъдещият семеен живот обаче все още не е факт. Макар да правят секс преди брака, докато не построи дом, мъжът ще живее в обора, сред домашните животни и ще може да навестява любимата само през нощта, като тайно се промъква в къщата на бъдещите си роднини. След като къщата е построена, мъжът и жената спят заедно, но ядат отделно. Една година по-късно бракът им ще бъде признат и ще могат да се хранят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар