...where party never ends...

събота, 2 юли 2011 г.

Джон Бон Джоуви

Джон Бон Джоуви е американски музикант, композитор и певец, основател и вокалист на групата Бон Джоуви. Роден е на 2 Март 1962 г. в Пърт Амбой щат Ню Джърси. Когато е на 4 семейството му се мести в град Сейървил, в момента живее в Манхатън. Женен за Доротеа Хърли и има четири деца- Стефан Роуз, Джеси Джеймс Луис, Джейкъб Хърли и Ромео Джон Бонжоуви. Освен музикант Джон Бон Джоуви е и акьор. Участвал е в тв сериалите "Али Макбийл" и "Сексът и градът".

Ранни Години- Джон Бонджоуви расте, чакайки да стане рок-звезда. През 1979 Джон формира The Atlantic Expressway. Един от първите прослушани е 17- годишният Дейвид Брайън. The Expressway се ограничава с местна слава, но Джон привлича вниманието. Дори Брус Спрингстийн обръща внимание на това. Джон отива на училище в 8 сутринта, след като е свирил от 3 часа (сутринта) и дори не е спал.
След сформирането на групата кръстена Bon Jovi той става един от най-известните рок певци. Известен е с песни като Runaway, Wanted Dead or Alive, Blaze of Glory, It's my life и много други.
Интересни факти- През 2000 година е определен от списание "Пийпъл" за "Най-сексапилната рок звезда"
С нарастващия успех на албума Slippery When Wet, групата става световно популярна и се сбъдва мечтата на членовете ѝ да се превърнат в музикални звезди от световен мащаб. Slippery When Wet достигна номер едно в Австралия, Канада, Норвегия, Финландия, Нова Зеландия, Швейцария и държи рекорда за хард рок албум, престоял най много на номер 1 в САЩ, прекарал 8 седмици под # 1 в Billboard 200.

Няма коментари:

Публикуване на коментар